THE ULTIMATE GUIDE TO YANGıN MERDIVENI KAPıSı

The Ultimate Guide To Yangın Merdiveni Kapısı

The Ultimate Guide To Yangın Merdiveni Kapısı

Blog Article

Yangın kapısı, bir binada meydana mevrut yangın durumunda yangının gayrı bölgelere yayılmasını engellemek midein tasarlanmıştır. Yangın bapları, yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve belli başlı bir yangın direncine sahiptir.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen kuruluşlabilmekle baş başa henüz çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun ana nedeni mahal yitirilmesine özlük vermemesi ve henüz az maliyetle medarımaişetin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan eklendikten sonra strüktürlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına göre çeşitli şekillerde özel dizayn evet da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.

Kanatlar ortamında şık yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı karınin hamil plakaları mevcuttur.

Kolaylıkla açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması veya kilitli olsa bile bir numara hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde panik pas veya benzeri bir sistem bulunmalıdır.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda sınırlı bir müddet ısı ve yalım geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılır.

Yangın merdiven kapısının en kupkuru özelliklerinden bir başkası de emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında daire merdivenleri zehirli tütünı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Opsiyonel olarak eklenebilen ergonomik tutuş sağlayıcı panik bar sistemi ile muhatara çabucak kaçış planının henüz seri teamüllemesini katkısızlamaktadır.

Yangın kapıları robot sistemli çağcıl boya tesisimizde elektrostatik istanbul Yanggın kapısı fiyatları toz boya ile kaplanmaktadır. Standart renk RAL 9002 olmakla bu arada maksut bütün RAL renkleri uygulanabilmektedir. Kasa ve kanatlara ayrı nitelik uygulaması bünyelabileceği kadar yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine de farklı renk uygulaması mümkündür.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; mevki adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum ammaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında kök olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:

Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile alakadar hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm bilgileriyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın kapıları, yangın güvenliği ciğerin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın kapıları hakkında bazı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı kullanımı ile dayalı sık sorulan sorular ve cevapları:

Değişik nedenlerle kullanılması veya yangın kapısının önüne bir güçlük konulması durumunda, yangın kapısına revan koridor lüzumsuz eşyalarla dolup, gerektiğinde kapıya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.

Bu anlamda yangın merdivenleri ağır anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye bile sahip olup kişilerin gine bu noktada en çok aradığı kriterler arasında da gelmektedir.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların nihayetinde bulunan yangın çıkış baplarıyla mürekkeptir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi mecburi bir beraberlik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin konstrüksiyonı yasalarla zorunlu kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine sargılı temelı kurallarla kurulmaktadır.

Report this page